Siirry suoraan sisältöön

Tilitoimistoyhteistyö – pakkoa vai pullaa?

Aamutuimaan jalkauduin jälleen kerran kentälle – tavoitteena oman asiakasymmärryksen kasvattaminen – paikalliseen yrittäjien aamukahvitilaisuuteen. Aihe oli omaa liiketoimintaani ajatellen mitä herkullisin – ”tilitoimistoyhteistyö – pakkoa vai pullaa” eli toivoin tarjottimella olevan herkullisen aamupalan rinnalla (kokemuksesta tiesin, että meitä hemmoteltaisiin maistuvalla aamiais-buffetilla) myös herkullista keskustelua – ja toiveeni toteutui – kiitos siitä kaikille aktiivisille yrittäjille.

Paikallinen tilitoimistoyrittäjä – tilaisuuden avauspuheenvuorossaan totesi mm. että ”jos ette itse välitä tileistänne, niin kuka muu niistä voisi välittää?”. Puhujan näkemystä hetken maiskuteltuani olin pakotettu – jälleen kerran – nostamaan käteni ja puheenvuoron saatuani avaamaan sanaisen arkkuni;

”Olen eri mieltä alustajan kanssa siitä, että jos emme yrittäjinä itse välitä tileistämme, niin kuka muukaan niistä välittäisi. Suosittelen jokaiselle yrittäjälle käyttämään hetken kallisarvoista yrittäjäaikaa ja miettimään, mikä on oma yrittäjäprofiilisi – mitä tavoittelet, mihin olet menossa? Näetkö (vai ainoastaan toivotko) että yritystoimintasi on jaloillaan vielä viidenkin vuoden päästä – tässä muuttuvassa ja alati haastavassa yhteiskunnassa? Riittääkö Sinulle kenties ’lilluttelu’ vai tavoitteletko ehkä kasvua? On näkemyksesi kumpi tahansa -ja kummatkin yhtä oikein – tai jotakin siltä väliltä, niin fakta on, että kaikki valinnat toteutuakseen edellyttävät yritykseltäsi kykyä selviytyä jokapäiväisistä laskuistasi. Toive ja tavoite meillä yrittäjillä on, että selviydymme yrityksemme laskuista niillä rahoilla, jotka olemme omasta myynnistämme kassaan saaneet. Mutta mitä sitten, jos näin ei jonain hetkenä käykään?

Mitä jos liiketoimintasi mittakaavassa mittava asiakkaasi jättääkin oman laskunsa maksamatta ajallaan? Mitä sitten jos joku toinenkin asiakas toimii samoin? Entä mitä sitten, jos Sinulla on briljantti kehitys- ja kasvusuunnitelma – oikea nousukiito-fiilis omassa liiketoiminnassasi, mutta kassan rahat eivät riitä kasvun käynnistämiseksi? Niin se vaan on, että Cash is King –sanonta pitää edelleenkin paikkansa.  Vaikka siis kuuluisit siihen yrittäjäryhmään, joita ei omat tilit kiinnosta, niin se ei tarkoita sitä, etteikö niistä joku muu olisi kiinnostunut – kuten vaikka pankki lainahakemuksesi saatuaan. Jos yrityksesi taloudenpito ei vakuuta pankinjohtajaa, niin vähintäänkin maksat korkeampaa markkinakorkoa lainastasi – tai pahimmassa tapauksessa hakemuksesi hylätään.”

Aamutilaisuuden aikana käytiin rakentavaa keskustelua monesta muustakin aihepiiriin liittyvästä asiasta. Osallistujamäärä todisti myös, että aihe on ajankohtainen ja käytetyt puheenvuorot vahvistivat, että yrittäjillä on erilaisia toiveita ja tavoitteita tilitoimistoyhteistyöstä – tai ylipäätään yrityksen taloudenpidosta ja se on aivan sallittua.

Joku tekee valinnan sen perusteella että mikä pyydetyistä tarjouksista on edullisin. Toinen sen perusteella, minkä kokoinen palvelua tuottava tilitoimisto on. Kolmas suositusten tai tilitoimistoyrittäjän nettisivuillaan antaman palvelulupauksen innoittamana jne. Oleellisinta mielestäni on se, että palvelun ostaja tietää mitä on ostamassa – vaikka autotermein; kun asiakas päätyy ostamaan Ladan itselleen, niin hän ymmärtää, mitä teknisiä ja mukavuus-ominaisuuksia auto hänelle tarjoaa – sen sijaan, että hän Ladan ostaessaan kuvittelee saavansa Ladan hinnalla Rolls-Royce ominaisuudet.

Yrittäjä, sinä itse valinnallasi päätät, että onko tilitoimistoyhteistyösi pakkoa vai pullaa!