Siirry suoraan sisältöön

Jutta Gustafsberg – Asenne ratkaisee!

Jutta Gustafsberg

Kuluneella viikolla yrittäjien Teho-Kickoff – tapahtumassa Jutta Gustafsberg kertoi oman kannustavan yrittäjätarinansa. Tästä elämäniloisesta ja valovoimaisesta naisesta, joka saliin sisään astuessaan täytti huoneen positiivisella energialla, huokui hyvinvointi ja onnistuminen.

Alkusanoikseen Jutta täräytti meille yrittäjille, että ’asenne ratkaisee’. Jos salissa epäilijöitä oli, niin kahden tunnin session jälkeen olimme vakuuttuneita että nainen tiesi mistä puhui.

Jutta ei todellakaan ole nainen, joka kultalusikka suussaan on saavuttanut nykyisen asemansa. Nykyiset saavutukset, joita niin helpolla voisi jopa kadehtia, ovat vaatineet paljon; uskoa itseensä silloinkin kun epäonnistuminen on todellisuutta. Uusien tavoitteiden asettamista, riskinottoa, pitkiä työpäiviä, sinnikkyyttä, ahkeruutta ja paljon muuta – mutta ennen kaikkea oikeaa asennetta ja terveitä elämäntapoja!

”Silloin kun joku menestyy, niin sen sijaan, että kadehtisin hänen saavutuksiaan, yritän ottaa opikseni; jotain kertoja on tehnyt oikein” – toteaa Jutta. Näin salillinen kuulijoita heristää korvansa entisestään – allekirjoittanut muiden joukossa – ja hiljentyy kuuntelemaan hänen yrittäjämenestyksensä avaimia;

Tärkeintä on usko itseesi ja omaan tekemiseesi. Muista, että olet yrityksesi käyntikortti ja annat itsestäsi ensivaikutelman tapaamisen kolmen ensimmäisen sekunnin aikana. Älä kulje selkä kyyryssä kaikki maailman murheet repussasi, vaan suorista ryhti ja nosta katse eteenpäin. Nuku tarpeeksi – se on kaiken a ja o. Syö ravitsevaa ruokaa tarpeeksi usein ja muista, että ihminen on tarkoitettu liikkumaan. Jos liikut viikossa neljä tuntia, niin Sinulla jää aikaa muuhun tekemiseen vielä 164 tuntia – ajanpuutteesta liikkumattomuutesi ei voi johtua. Muista, että elämän tärkein taito on osata elää hetkessä. Menneisyys on menneisyyttä, älä kanna menneisyyden kiviä repussasi vaan tyhjennä reppu. Tulevaisuus tulee vasta tämän hetken jälkeen ja tämän hetken päätökset vaikuttavat tulevaisuuteen.

Lopuksi Jutta muistutti meitä, että menestys on kuin jäävuori; ihmiset näkevät vain saavutuksesi – eivät saavutustesi takana olevia tekijöitä. Hienoa, että Jutta jaoit kanssamme myös oman jäävuoresi vedenpinnan alaisen osan!