Siirry suoraan sisältöön

Seitsemäs tilikausi 2017-2018, Yhden naisen toimistosta kasvun tielle!

ikkunateippaus

Seitsemäs tilikausi käynnistyy historiallisissa tunnelmissa. Yrityksen kasvu yhden naisen toimistosta kahden naisen toimistoksi ottaa ensimmäiset askeleensa, kun Hennan kolmannen harjoittelujakson päätteeksi palkkaan uunituoreen taloushallinnon tradenomin viralliseen työsuhteeseen 1.8.2017. Jokainen yrittäjä, joka tyhjästä lähtien ja kuolemanlaaksosta ylös kivuten on yritystoimintansa rakentanut, tietää että ensimmäisen työntekijän palkkaaminen on suuren kynnyksen ylittäminen – silloinkin, vaikka takana on ns. kotikenttäetu.

Kolme taakse jäänyttä harjoittelujaksoa on osoittanut minulle Hennan kyvykkyyden arvioida oman osaamisensa tasoa ja niin luottavaisin mielin aloitan asiakassalkkuni vastuiden jakamisen hitaasti mutta varmasti. Asiakastöistä vapautuvan ajan myötä – kuinkas ollakaan – löydän itseni jälleen kerran uusien haasteiden ääreltä, marraskuussa 2017 aloitan Intoo-koulutuksessa Myynnin ammattitutkinnon koulutusohjelman.

Kesällä 2017 kotisivuille lanseerattujen tuotepakettien myötä olen oivaltanut, että lähtiessään toimialan yleisestä linjasta uusille urille, pitää myös markkinointistrategia uudistaa. Markkinointi tarkoittaa itselleni sellaista palveluidemme viestintää, josta voin olla varma, että lupaukset lunastetaan, mielellään ylitetään, joten se mitä tulee luvatuksi – pitää kulkea omien käsieni kautta. Samaan aikaan Myynnin ammattitutkinnon opiskelun rinnalla markkinoin yritystämme  perjantaisissa BNI Turku Tigersin lounaskokouksissa.

Tilitoimistoalalle aktiivinen myynti ja markkinointi on lähes näihin päiviin asti ollut vieras kumppani. Eräs pitkän linjan yrittäjäkollega ääneen sanoitti, että ”eihän näitä palveluita ole koskaan aiemmin tarvinnut myydä, kun asiakkaita on tullut ovista ja ikkunoista sisään”. Maailma on muuttunut ja hyvä niin. Asiakastarvelähtöisempää palvelua yrittäjät tilitoimistoilta saavat kun markkinatilanne saa meidät tilitoimistoyrittäjät panemaan parastaan.  Juhana Helmenkalastajaa Myynnin AT-koulutusohjelmassa pari päivää kuunnellessani sain tajunnan räjäyttävän oivalluksen. Myynnissä ja markkinoinnissa on  yksinkertaisesti kysymys siitä, että kerrot potentiaaliselle asiakkaallesi miten voit häntä auttaa, minkä haasteen pystyt hänen puolestaan ratkaisemaan.

Vaikka oman yritykseni markkinoinnissa päätänkin itse olla puikoissa, niin yksin en siitä selviä. BNI-verkostojeni myötä olen tutustunut kovan luokan markkinointitoimisto Smartbutlersiin ja Patrik Anckarin käsissä muotoutuu yritykseni uusi markkinointiviestinnän strategia. Tuon kehitysprojektin myötävaikutuksella yrityksemme kotisivut uudistetaan jälleen kerran.  Lokakuussa 2017 lomaillessani elämäni ensimmäisellä välimeren risteilyllä, Mallorcan päiväpysähdyksellä  ”käteeni tarttuu” henkilökuntamme ensimmäiset punaiset työtakit. Kotimaahan päästyäni koko toimistomme kaksipäinen henkilökunta menee Studio Brahen kuvaajalle ikuistamaan itsensä. Onnistuneiden kuvien innostamana repäisemme ja marraskuussa toimistomme muuttaessa Yliopistonkadulle yksi kuvistamme ikuistetaan näyteikkunaan ohikulkevien ihmisten iloksi. Noiden punaisten nahkatakkikuvien ottamisen aikaan en vielä tiennyt että siitä olisi muodostuva yrityksemme vahva tunnusmerkki.

Henkilökohtaisessa elämässäni olen jatkanut alkuvuonna aloittamaani kuntoutusterapiaa kaksi kertaa viikossa. Asiansa osaavan terapeutin myötävaikutuksella tunne-elämäni käsittelemätön möykky alkaa kerros kerrokselta avautumaan – aivan kuin sipulia kuorisi. Ihmisen mieli tai sielu – miksi sitä kukin kutsua haluaa, on oivallinen ja viisas.   Kipeissä tilanteissa se suojaa ja paketoi ja sitten kun työstämisen ja eheytymisen aika on, se antaa Sinulle uuden mahdollisuuden.

Alkuvuodesta 2013 alkaneet säännölliset käynnit TYKS:n vastaanotoilla ovat tulleet myös päätökseensä. Keväällä saamani ristiriitainen ilouutinen sekä loppuvuonna 2016 sammutetun kilpirauhaseni lääkehoito on saatu vihdoin sellaiseen balanssiin, että erikoissairaanhoidon arvion mukaan pärjään omillani. Yli neljä vuotta kestäneen hoitojaksoni todentajana on 70-sivuinen epikriisi jota selaan ihmeissäni. Hetken pysähdys sen äärellä saa minut oivaltamaan minkälaisesta mankelista sitä jälleen kerran on tullut puserrettua läpi. Timantit syntyvät kovan paineen alla – koen että oman elämäni timantti myös minusta on syntymässä. Uudenlaisen elämänrytmin myötä olen alkanut löytämään muutakin tapaa elää ja olla kuin kaasu pohjassa eteenpäin. Dynaaminen tekeminen on osa minuuttani – ja tullee luultavasti myös olemaan, mutta rinnalle on hiipinyt myös tervetullut hitaus, hetkeen pysähtyminen. Siihen parhaita opetushetkiä on jokaviikkoiset mummu-perjantait  tyttärentyttäreni Silvan kanssa. Ei tilitoimistoyrittäjä arjen työviikkoaan paljon parempaan irtiottoon voisi lopettaa!