Siirry suoraan sisältöön

Kahdeksas tilikausi 2018-2019, pieni t-kirjain isoksi!

Kolmannella tilikaudella – kuolemanlaaksosta ylös nousseena – olin asettanut tavoitteeksi Tukholman taivaanrannan. Alusta alkaen olin kutsunut tavoitettamme Tulevaisuuden tilitoimiston palvelukokonaisuudeksi. Matkan varrella pieni t-kirjain vaihtui isoksi, kun 21.12.2018 yrityksemme aputoiminimeksi rekisteröitiin Tulevaisuuden Tilitoimisto. Tuon rekisteröinnin myötä Tukholman taivaanranta näkyi entistä selvemmin horisontissamme, eikä kyse ollut pelkästään kosmeettisesta markkinointikikasta.

Edellisen tilikauden aikana Patrik Anckarin luoman markkinointistrategiamme jalkauttaminen käytäntöön oli jo startannut. Omat palvelupakettiemme ”luomukset” Menneisyys, Nykyhetki, Tulevaisuus sekä yritysneuvontapalvelut oli kesällä 2018 julkaistu ja tuotepakettien markkinointiin liittyvät lisä-elementit olivat rakenteilla. Kuluvan tilikauden aikana edistimme markkinoinnin tavoitteitamme eteenpäin. Sovimme Turun AMK:ssa markkinointia opiskelevan Kiian kanssa hänen lopputyöprojektiaan koskevasta yhteistyöstä. Lisäksi teimme ostosopimuksen Turun ICT-portin Hot Potato -hankkeeseen.  Näiden projektien lopputulemana syntyi kesällä julkaistuihin uusiin palvelupaketteihimme animoidulla Sadulla twistatut YouTube-videot. Koska ymmärrettävistä syistä en halunnut itse antaa videoille ääntäni, niin käännyin yrittäjäystäväni – äänialan ammattilaisen – Tarja Kupias-Kotilaisen puoleen joka spiikkasi tekstit videoille.

Samaan aikaan vuodenvaihteessa 2018-2019  kun YouTube-videomme saivat ensiesityksensä, niin postiluukustani tipahtaa Myynnin ammattitutkintoani koskeva todistus. Yksi alulle saatettu hanke on taas saatu kunnialla päätökseen. Sen innoittamana, sekä markkinoinnin saralla aiempaa osaavampana – aktivoin 21.6.2016 perustamani yrityksemme FB-sivut uudelle uralle. Satunnaisten postausten sijaan olen asiakastöiden täyttämään kalenteriini varannut säännöllisesti pienen hetken markkinoinnille. Uuden tason sitoutuminen palkitaan, sillä aika pian huomaan että pienen mutta pontevan tilitoimistomme sivustolla on yli 200 seuraajaa.

Huolimatta moninaisista liiketoimintamme markkinointiin liittyvistä hankkeista – pääpaino tekemisessämme on ja pysyy asiakastöissä sekä taloushallintoon liittyvän substanssiosaamisen ylläpitämisessä ja lainsäätäjän asettamissa muutoksissa mukana pysymisessä. Kuten tuon ajan FB-sivujemme postauksistakin voi edelleen lukea, niin 2018 tulleen GDPR:n mukanaan tuomien muutosten jälkeen ei ole ollut aikaa  löhöilyyn. 1.1.2019 voimaan tullut tulorekisterin käyttöönotto asetti työllemme uudet omat haasteensa.

Tulorekisteriäkin suurempi asia toimistollamme oli kuitenkin Hennan tulevaan äitiyslomaan valmistautuminen. Helmikuussa uusi harjoittelijamme Julia aloittaa työt ja reilun kuukauden perehdytyksellä jää Sadun auttaviksi käsiksi Hennan jäädessä vauvavapaalle. Toukokuun puolivälissä tulee odotettu uutinen; 16.5.2019 on Hennan perheeseen syntynyt pieni poika.

Kesällä 2019 yrittäjän ajatukset alkavat siirtyä edessä häämöttävään 9. tilikauteen; mistä olemme tulossa ja mihin olemme menossa?

Toisen tilikauden aikana olin mielessäni jäsennellyt käytännön toiminnan askelmerkkejä kohti Tulevaisuuden tilitoimiston palvelua. Nyt kahdeksannen tilikauden lopulla voin todeta, että lähes viiden vuoden kehitystyö alkaa tuottamaan tuloksia. Ohjelmistovaihto Tikonista Finago Procountoriin on onnistuneesti saatettu päätökseen, kuten myös BA Yritysneuvojan erikoisammattitutkintoni. Lisäksi yli toimialarajojen on tullut kerrytettyä tarpeellista osaamispääomaa Myynnin ammattitutkinnon myötä. Vaikka sitä oppia lähdin hakemaan yksinomaan oman yritykseni tarpeita täyttäen, niin matkan varrella on selvinnyt, että on siitä kaiken muuan sivussa ollut hyötyä myös asiakkaiden yritysneuvonta-caseja hoitaessani.

Yrityksen tärkein voimavara on henkilöstö ja sen jaksaminen. Vaikka toimistomme seinällä oleva lause ”Do what You love, love what You do” pitääkin paikkansa, niin on tärkeää huolehtia siitä, ettei työstä tule elämä. Hennan elämään saapunut pikkumies pitää luontevasti huolta siitä, ettei elämä liikaa kallistu työn puolella. Yrittäjänä kantapään kauttakin syntyneet kokemukset sekä  viikottaiset kuntoutusterapiassa käynnit auttavat itseäni tasapainon säilyttämisessä. Olen uuden sisäisen matkani myötä löytänyt hetkeen laskeutumista ja kaikesta irti päästämistä. Lupaan itselleni jatkaa tällä tiellä eteenpäin ja avoimin mielin ottaa vastaan mitä matka tuo tullessaan. Uteliain mielin siis kohti uutta tilikautta ja uusia haasteita!